مدیریت روابط عمومی
۱۴۰۳/۱/۱۰
1391/11/07
كاهش مرگ و مير نوزادان در 6 ماهه نخست سال جاري
 

دكتر ناصر خسروي اظهار داشت: كاهش مرگ مادر و نوزاد از اهداف و سياست هاي استراتژيك وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي است كه اين هدف از اهداف توسعه هزاره نيز بوده و دستيابي به آن مورد تعهد دولت قرار گرفته است.

وي ادامه داد: بيش از 95 درصد زايمان ها در بيمارستان انجام مي گيرد به همين علت بيشتر موارد مرگ نوزاد نيز در بيمارستان ها رخ مي دهد اما از آن جا كه سلامت مادر و نوزاد ارتباط تنگاتنگي با هم دارند توجه به كميت و كيفيت خدمات ارائه شده به اين دو گروه ضرورت دارد.

دكتر خسروي ادامه داد: سال گذشته 3 مورد مرگ مادر باردار در استان رخ داد كه 1 مورد بر اثر خونريزي، يك مورد بر اثر كارديوميوپاتي و يك مورد سندرم آيزن منگر بوده است، امسال نيز تعداد مرگ مادران باردار يك مورد بر اثر بيماري قلبي بوده كه خوشبختانه اين آمار نسبت به سال گذشته كاهش داشته است.

وي تصريح كرد: هم اكنون ميزان مرگ نوزاد از 10.26در هزار تولد زنده در سال 90به حدود 10 در هزار تولد زنده در 6 ماهه اول امسال كاهش يافته است.

دكتر خسروي به زايمان به عنوان يك فرآيند طبيعي اشاره كرد و گفت: اين فرآيند بايد با حداقل مداخلات پزشكي انجام گيرد و مداخلات پزشكي بايد تنها در مواردي كه جان مادر يا جنين در خطر است، انجام شود، اعتماد به نفس و توانايي يك زن براي انجام زايمان و نگهداري از كودكش تحت تاثير افرادي است كه از وي مراقبت مي كنند بنابراين بايد اطلاعات دقيق درباره مزايا و معايب روش هاي زايمان به مادران ارائه شود تا مادران با تصميم گيري آگاهانه بهترين و مناسب ترين روش را انتخاب كنند.

وي اظهار داشت:در پايان سال 90ميزان زايمان سزارين گزارش شده در استان46.59درصد بوده كه اين آمار در 6 ماهه اول امسال به 45.45 درصد رسيده است.

دكتر خسروي علت عمده مرگ مادران باردار در سال هاي گذشته را خونريزي و علت عمده مرگ نوزادان را نارسي و ناهنجاري هاي مادرزادي عنوان كرد.

وي با تاكيد بر لزوم ترويج زايمان طبيعي بين مادران باردار اظهار داشت: تشكيل كميته هاي دانشگاهي ترويج زايمان ايمن و كاهش سزارين و ترويج زايمان بدون درد با همكاري معاونت درمان و اجراي مداخلات لازم، برگزاري كارگاه هاي آموزشي براي هسته هاي آموزشي شهرستان ها، آموزش پرسنل ارائه دهنده خدمت، مادران و خانواده ها در خصوص مزاياي زايمان طبيعي، اجراي برنامه هاي راديويي و تلويزيوني متعدد در اين خصوص با حضور متخصصين زنان، تهيه و توزيع متون آموزشي براي بهره برداري و ارتقاي آگاهي گروه هدف در زمينه مزاياي زايمان طبيعي را از مهم ترين اقدامات انجام شده در زمينه كاهش آمار سزارين در جامعه عنوان كرد.

دكتر خسروي شناسايي و ارجاع مادران باردار از هفته 20 باردار به كلاس هاي زايمان براي دريافت آموزش هاي تئوري و عملي زايمان، آموزش ماماها در خصوص زايمان فيزيولوژيك، آموزش چهره به چهره مادران باردار در خصوص مزاياي زايمان طبيعي به خصوص در حين ارائه مراقبت هاي سه ماهه سوم بارداري، نظارت و تجزيه و تحليل آمارهاي زايمان و انجام مداخلات لازم، جذب و تربيت بهورز، ماما و ماما روستا براي انجام زايمان فيزيولوژيك و ايمن در مناطق محروم، تجهيز واحدهاي تسهيلات زايماني و نظارت منظم بر نحوه ارائه خدمات زايماني در اين واحدها و انجام مراقبت هاي پيش از بارداري براي شناسايي و رفع عوامل خطر و پيشگيري از بروز حاملگي هاي پرخطر را از ديگر اقدامات انجام شده براي كاهش آمار زايمان عنوان كرد.

وي بيشترين علت سزارين در استان را مربوط به سزارين قبلي و سپس موارد پزشكي مانند عدم تطابق سر جنين با لگن و عدم پيشرفت زايمان دانست و اظهار داشت: در اين خصوص با توجه به سياست هاي وزارت بهداشت ودرمان براي كاهش سزارين و انجام زايمان فيزيولوژيك با همكاري معاونت درمان، متخصصين زنان براي انجام زايمان طبيعي آموزش هاي لازم را طي كرده، همچنين در مواردي كه بيمارستان ها و متخصصين زنان براي كاهش موارد سزارين اقدامي انجام داده اند، مورد تشويق قرار گرفته اند.

تعداد بازدید:
244
نویسنده:
منبع:
امتیازدهی
میانگین امتیازها:0 تعداد کل امتیازها:0
مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

ارسال نظرات
نام
آدرس پست الکترونیکی شما
شماره تلفن
توضیحات
خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
کد امنیت
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد میباشد.
Copyright © 2014 S.K.U.M.S - All rights reserved
A+ A-
Powered by DorsaPortal